• Therapie
  • Trajectbegeleiding
  • Schoolondersteuning

Concept

Sterker in het leven staan

Kinderen en jongeren tot 18 jaar die in hun persoonlijk ontwikkelingsproces ondersteuning nodig hebben, worden bij begeleidingspraktijk Più Forte begeleid om beter te kunnen functioneren op psychisch, sociaal, emotioneel of schools vlak.

Tijdens de therapeutische sessies creëert de therapeut een veilige omgeving om angsten, onzekerheden of (puberteits)problemen te overwinnen. Ook wordt er aandacht besteed aan eventuele leermoeilijkheden op school. Hierbij worden actieve werkvormen, doelgerichte oefeningen en ervaringsgerichte methodes toegepast, waardoor de jongeren meer inzicht krijgen in hun vaardigheden en talenten.

Daarnaast brengt de therapeut assertiviteit, weerbaarheid en veerkracht bij waardoor de jongeren ook een positiever zelfbeeld krijgen en hun positief welzijn kan toenemen.

‘Uit de eigen comfortzone gaan’ vormt niet langer een probleem, maar wel een uitdaging om aan te gaan en de eigen grenzen te verleggen. Door een sprong over hindernissen te durven wagen, maken jongeren hun dromen waar. Met een gezonde dosis zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen gaat dit zeker lukken! Succeservaring gegarandeerd!

Geloven in jezelf en recht op je doel af gaan, dit zijn alvast twee vaardigheden om ‘sterker in het leven te staan’: Più Forte!

Concept
Succes is leven in jouw bestemming

Annick De Gronckel

Dorpsstraat 35
3590 Diepenbeek
BE 0752.903.805