• Therapie
  • Trajectbegeleiding
  • Schoolondersteuning

Wie ben ik?

Mijn motivatie om met jongeren op weg te gaan

Mijn naam is Annick De Gronckel.

Ik heb een luisterend oor, een sterk inlevingsvermogen, hou van oplossings- en doelgericht werken en kan mensen overtuigen en aanzetten om hun grenzen te verleggen. Deze vaardigheden heb ik gedurende 30 jaar ingezet als leraar en leerlingenbegeleider in het secundair onderwijs omdat het altijd mijn roeping is geweest om kinderen en jongeren te begeleiden, te ondersteunen en te inspireren in hun zoektocht en groei naar de volwassenheid.

Ik wil deze bewuste levenskeuze verder uitbouwen in mijn eigen begeleidingspraktijk PiĆ¹ Forte, waarbij ook mijn opleiding als muziektherapeut van pas zal komen. Op deze manier wil ik een steunpilaar zijn voor jongeren die het niet zo gemakkelijk hebben om op te groeien in onze huidige complexe en multiculturele samenleving met al haar uitdagingen.

Door mijn jarenlange expertise als leerlingbegeleider en mijn voeling met de leefwereld van de jongeren heb ik geleerd dat er heel wat jongeren zijn die door hun onzekerheden, angsten, negatief welbevinden en andere belemmerende factoren minder goed functioneren. Ook deze jongeren hebben recht op alle kansen om gelukkig en waardevol op te groeien en om een betekenis- en succesvol leven uit te kunnen bouwen.

Ik geloof dan ook sterk in de kracht van dromen die werkelijkheid kunnen worden. Als je in jezelf gelooft, kan je na een tegenslag, met de nodige veerkracht weer opstaan en sterker vooruit komen. Met mijn duwtje in de rug zal dat zeker lukken.

Naast zelfstandig therapeut werk ik ook samen met andere hulpverleners en -instanties.

Over mij
Als je het kan dromen, kan je het doen

Annick De Gronckel

Dorpsstraat 35
3590 Diepenbeek
BE 0752.903.805